Perzik kruimelvlaai |
Ingrediënten: half pak witte broodmix Of maak het deeg zelf 25 gr boter 150 ml handwarme halfvolle melk boter om in te vetten 200 gr bloem 50 gr paneer 1 kg perziken in schijfjes en geschild 150 gr suiker 100 gr boter poedersuiker |
Bereidingswijze: Kneed van de broodmix, de boter en de melk een soepel deeg. Laat dit afgedekt in rijzen op een warme plaats. Vet een vlaaivorm in van 26 cm doorsnee. Verwamr de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen. Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en bestuif met poedersuiker. |